Albin Adell Sjöberg

Kreativitet i köket – plötsligt händer det!

Ja jag tänkte ju att ni skulle få hänga med i min kreativitet i köket under denna vecka. Jag har nu planerat upp hela veckan, maten är inhandlad, hur skönt är det inte att man kan välja att köpa mat på nätet och få hemkörning?! Idag måndag så har dagen gått snabbt egentligen. Jobbet flöt på, jag cyklade till och från jobbet. Hängde lite med mormor och hennes mamma( ja ni läste rätt). Sen nu när jag kom hem har jag nu gjort den veganska majonnäsen som nu ligger och vilar i kylen. Jag gjorde även min veganska aioli! Det finns ju så många olika fantastiska matkreatörer ute i världen och några jag gillar är Gustav Johansson (Jävligt gott), Yannick Lagher (Yannicks blogg) Ett minus för Yannick är ju att han inte alltid gör veganska grejer men jag diggar kontot ändå både på Instagram och hans blogg. 

Men därför vill ja nu ge mig på det här roliga och experimentera i köket! Jag blev nästan förvånad hur sjukt enkel hela processen var och det tog kanske mellan 5-7 minuter totalt, och receptet? Jo men det kommer här!

Ingredienser

3 msk kikärtsspad

1 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk dijonsenap

1-2 vitlöksklyftor (men var försiktig)

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl rapsolja

Mixa  med stavmixer allt utom rapsoljan till sen blir fluffig och börja då hälla i rapsoljan försiktigt och lite i taget med konstant omrörning, sluta inte mixa då kan den skära sig!!

Sen till själva mackan så älskar jag verkligen surdegsbröd! Så jag passade på att köpa nybakat surdegsbröd från Simons Rosteri och bageri här i Linköping, rekommenderas starkt om ni har vägarna förbi! Stek skivorna av brödet i en panna med lite olivolja så de blir lite krispiga. Stek sedan svampen tills de blir gyllenbruna. Skiva avokadon och lägg upp på mackorna! Tänk på att dekorera snyggt vid uppläggning, vi äter trots allt mycket med ögonen. Sen så tycker jag att man ska ha lite sallad till så självklart hade jag det. Sen ströslade jag bara lite flingsalt över mackorna, voilá det är klart!

Det här blev måndagens matprojekt imorgon är tanken att jag ska göra en liten midsommarmiddags buffé typ. Vi får se vad det blir, jag har hur som helt förberett och gjort majonnäsen! Majonäsen görs på samma sätt som aiolin förutom att man inte har vitlök i och att svartpeppar byts ut till vitpeppar i majonnäsen! Nu ska jag ta och se om jag ska gå en liten promenad eller om jag ska ta och duscha och ta en tidig kväll! Vi får se helt enkelt! Hoppas ni haft en bra dag, imorgon låter jag kreativiteten i köket flöda ännu mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.