När frågade du dig själv sist – Hur mår jag?

Det är inte ofta man ställer sig frågan ”Hur mår jag?”. Jag har tänkt på det en hel del senaste tiden, varför tänker man inte lite mer på sig själv ibland? Jag har känt press över att bloggen varit dåligt uppdaterad och att jag har velat så mycket men inte kunnat. Jag har fått inse faktum, jag mår inte bra. Ni som följt bloggen vet historien om alla sjukhusbesök och tumören. Ni som är nya, välkomna och vill ni så kan ni läsa mer om min sjukdomshistoria här. Det är inte det jag tänkte gå in på nu men jag vill göra ännu en uppdatering, en djupare uppdatering.

Jag blev ju sjukskriven efter min kollaps i november förra året och har inte jobbat heltid sedan dess, eller i alla fall försökt att inte jobba mer än 50%. Men vissa av er känner ju mig, jag ger inte upp i första hand men jag har behövt inse att jag orkar inte, jag mår inte bra. Tyvärr har huvudvärken blivit mycket värre och värken i kroppen den samma.

Jag är ständigt trött och har väldig värk så jag tänkte jag skulle berätta lite om hur det är att leva med värk. Men först ska vi bara reda ut några saker. Min värk kommer från två orsaker, 1. tumören jag levt med de senaste 3 åren eller mer men det var för ca 3 år sedan problemen började. 2. Jag har en kronisk sjukdom som heter EDS som jag skrivit om innan. Det innebär kroniska smärtor.

Många lever idag med olika osynliga smärtor men jag tänkte berätta om hur det är för mig, ”Hur mår jag?”. Mina dagar varierar verkligen men senaste tiden har alla dagar bestått av mycket smärta. Jag behöver oftast sova en stund när jag kommer hem för att jag är så trött och för att jag ska orka med resten av dagen. Jag orkar inte hålla det tempot jag är van vid. Man hänger liksom inte med. Det stör mig något enormt som den person jag är.

Men jag försöker hitta på saker för att inte säcka ihop. Jag har börjat gör saker där man kan samla energi. Jag får ibland känslan av att folk funderar på hur ont jag har eftersom att jag hittar på saker men allt visar man inte utåt och hade det inte varit för mina vänner och min fantastiska familj så hade jag nog mått ännu sämre psykiskt av omständigheterna.

Mina fina vänner har under veckan tagit mig till vackra platser. Jag och Madde var vid en ”lagun” i Ekerö bland annat (översta bilden) där kunde man verkligen samla energi. Jag har som jag skrev förra veckan börjat inse hur magisk naturen är och den fortsätter imponera på mig! Fantastiska My tog mig till Vallaskogen, som är fantastisk läs mer om den trippen här.

Vad säger läkarna?

Just nu säger dem ingenting, det är semester tider och sista proverna och undersökningarna innan sommaren är gjorda. Jag har lite alternativ på en behandling som vi hoppas börjar i höst. Jag hoppas verkligen de gör något snart och jag vet också att de nu vet hur ont jag har vilket är bra. Min nya läkare är fantastisk, han förstår verkligen och tar mig på allvar. Jag ger inte upp, jag ska bli frisk en dag! Jag har så mycket idéer och planer så inget får stoppa det här nu!

Men just nu är det jävligt jobbigt, jag mår inte bra och det är okej man får må dåligt! Jag orkar knappt något och det är verkligen inte jag och jag ville att ni ska veta varför det är segt från mitt håll på bloggen. Jag tycker det är bra att prata om dessa saker, så viktigt. Jag kommer öppna upp mig mer kring allt som händer framöver. Så skönt att få skriva av sig lite och det är så svårt för mig att inte jobba med sociala medier och bloggen som jag verkligen älskar men det kommer mer!

I höst kommer ni få ännu mer insyn i hur det är att leva med värk utifrån olika perspektiv. Tillsammans med min partner in crime (som presenteras snart) kommer vi gå in djupare än någonsin i något som vi alla berörs av, mer information kommer framöver så håll utkik här och i sociala medier!

Glöm inte bort att fråga er själva ”Hur mår jag?” och prioritera det ni gör! Ta hand om varandra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.