Bli berörd av en serie – Två världar kolliderar!

Det här med att bli berörd av en serie, vad säger det egentligen? Jag tillhör dem som blir berörd av filmer och serier. Denna gån föll sig lotten på The Fosters en serie jag följt sedan starten 2013. I år tog den slut och de bjöd verkligen på en känslofylld sista säsong. De sista avsnitten var otroligt fina men sorgliga man förstod liksom att slutet är nära, tyvärr. Jag lurar egentligen tycka att de är ganska dåliga slut när det blir så att man nästan ”skyndar” igenom historien men efter att ha sätt alla avsnitten nu så har jag mjuknat lite i den tanken. För att sammanfatta vad serien handlar om för er som inte vet så kan jag säga familj, vänskap och medmänsklighet. Det handlar om Stef och Lena som är fosterföräldrar men som sedan adopterar barn efter barn in i deras familj. En otroligt fin serie som jag tycker det är sorgligt att den är slut.

Men det här med att bli berörd av en serie, varför blir man det? Jag tror att anledningen till att man kan bli så berörd är att serier ibland liknar oss väldigt mycket eller speglar någons faktiska liv. En serie som The fosters handlar ju om samhällsproblem och saker som händer i det verkliga livet. Jag tycker också det är viktigt att en serie eller en film tar fram känslor hos oss även om de är att man blir arg, glad, orolig, rädd eller ledsen. Då tycker jag att skaparen lyckats förmedla rätt. känsla i filmen. Men det jag ville prata om är också det här med familjen. The fosters belyser just vikten av trygghet och vikten av en punkt där alla möts, i familjen. Det fick mig också att fundera, vad är familj egentligen? Alla har inte två föräldrar och kanske något syskon men förhoppningsvis har alla någon att känna trygghet i. Familjen är mer än bara själva familjen det innefattar vännerna, de som står en närmst i alla lägen. Dem du sätter närmast hjärtat. Djur är också nåt jag tycker räknas in i sin familj, som lilla Juni till exempel!  Vad skulle man göra utan tryggheten hos djur? Jag tror allt hänger ihop med vilka man väljer in i sin familj. Jag tror också att det är just det som denna serie faktiskt visar, vikten av trygghet och vikten av att ha en familj och jag tror det är därför man blir berörd av den för man vet att tyvärr är inte det standard för alla.

Märks det att jag precis tittat på sista avsnittet när jag skriver detta? Ja, det har jag men det här är viktigt! Ibland glömmer man nog bort lite var ens familj är och hur viktigt det är med en familj. Jag hoppas att alla människor får känna trygghet i någon form av familj och det är också därför det är så viktigt att vi använder vår medmänskliga sida och stöttar och öppnar våra hjärtan för de som har det svårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.