Söndagsmys

Det är söndag igen, visserligen andra advent denna söndag. Jag vaknade väldigt tidigt, vid sju vilket är tidigt i alla fall för mig på en söndag. Kunde inte ligga kvar i sängen eftersom jag också är lite förkyld. Jag tog mig upp i rullstolen och gjorde mig en go´frukost i form av havregrynsgröt och sen kunde jag inte följa så det fick bli både kaffe och te denna morgon faktiskt. idag sitter jag ihop kurad i sängen med myskläder. Jag älskar hoodien från Xpeditionen som jag köpte för ett tag sen så den vill jag gärna mysa i. Funderar skarpt på att spendera dagen i sängen framför en massa mysiga filmer. Vad hittar ni på idag?

Idag kan det bli så att jag även passar på att skriva lite inlägg som kommer publiceras på bloggen framöver. Men vi får se kanske blir det som jag funderade på att ha denna dag som ven vilodag och bara mysa och kurera bort förkylningen. Jag gillar inte att vara lite sådär halvt förkyld.. så tråkigt, jag skulle kunna byta jobb med hesa Fredrik, ni vet val vem det är? Om inte så kan ni läsa om det här.

Vad har ni på er gröt? Jag käkar ofta havregrynsgröt och älskar att variera vad jag har både till och som topping. Idag blev det hallon och honung på. Men jag börjar få slut på idéer, kan ni hjälpa mig? Kom med era bästa tips! Jag vill hitta massa ny inspiration kring frukostvanor då jag själv är ganska dålig på det men jag vill faktiskt bli bättre. 

Innan jag lämnar er ifred denna söndag så vill jag tipsa om att sista delen av serien om den psykiska misshandeln jag var utsatt för släpps på tisdag och vill du ha lite söndagsläsning så finns första och andra delen redan ute och går att läsa här, Del 1 & Del 2.

Hoppas ni har en fortsatt fin söndag! 

04 comments on “Söndagsmys

 • Johanni , Direct link to comment

  Den där gröten ser verkligen mumsig ut! Äter också själv gärna med hallon, men det ska vara mjölk med, annars tycker jag det är för torrt. Vanlig socker och kanelblandning funkar också, jag har en svaghet för kanelsmaken. Lite som kakao (som jag också gillar mycket). Min myssöndag bestod i att sova sent, gå ut med hunden, gå på julmarknad och fynda hantverk, och gå på en riktigt bra film, Roma.

 • Charlotte , Direct link to comment

  I dag har jag bakat lussebullar hos min dotter, en skön dag med småprat. -På min havregrynsgröt blir det ofta lingonsylt – och så har jag havremjölk istället för vanlig mjölk.

 • Helena Roth , Direct link to comment

  Jag älskar att ha i kanel i gröten medan den kokar och sen mosar jag ner en banan och har hel mandel som ”topping” – blir smarrigt och härligt med kontrasterna i konsistens där mandeln verkligen förhöjer upplevelsen.

 • Anna-Karin , Direct link to comment

  Brukar också äta havregrynsgröt, jag tar i några torkade plommon,aprikoser,fikon.
  De delar jag så de blir mindre bitar. Sen pudra jag i lite kanel samt ingefära krydda i.
  Lite salt samt vatten och kokar upp. Tar äppelmos som topp och mjölk.
  Har börjat nyligen med det,förut åt jag a fil med müsli. Men nu fick jag smak för detta.?
  Ha en fin dag.?
  Mvh Anna-Karin

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.