Frivilligarbete och tågförseningar

Det är tisdag och jag har en ledig dag efter en helg i Stockholm tillsammans med bästa gänget på Unicef Sverige. Vill vara tydlig med att detta INTE är ett samarbete med någon av parterna i inlägget!

Jag har varit frivillig inom Unicef i 9 (?!?!?!) i år. Helt sjukt att det gått 9 år redan… Men i Helgen var det dags igen, en helg med utbildning och massa ny kompetens. Men det höll på att inte bli av för vi drabbades av en jäkla massa tågföirseningingar i fredags. Tåget skulle gå 15:59 men avgick runt 20:30 från Linköping så sammanlagt så kom vi upp till Stockholm ca 6,5 timma senare än planerat men vad gör väl det när man på söndagskvällen reflekterar över helgen och inser vilken energi och pepp den gav. Vi bodde på Lite Hotell Arcadia vilket var ett otroligt mysigt hotel. Detta är ingen reklam utan bara en hyllning till hotellet.

Smygfoto av Madeleine av en trött Albin påväg till Stockholm

Något annat som var otroligt fint av hotellet var att eftersom att de visste att jag satt i rullstol hade dem satt in en dusch stol till mig så att även jag kunde duscha, hur fint av dem?! Men vad handlade detta inlägg om egentligen?

Jo, frivilligarbete! Det är något fler borde göra för sitt samhälle. Att jag valde att engagera mig inom Unicef beror på att jag vill att allas rättigheter ska väga lika tungt och just barns rättigheter har halkat efter. Under helgen med Unicef fick jag även lyssna på en levande legend, Simone Ek som under 80-talet jobbade med Rädda barnen och var med och skrev Barnkonventionen nere i Geneve. Hur coolt är inte det? Hon berättade om Hur det togs emot och grunden till varför man valde att skriva den. Polen spelade en stor roll i skapandet av konventionen faktiskt. Men trots att barnkonventionen i år fyller 30 år och man har arbetet med den och nästan alla länder i FN har skrivit under den följs den inte ordentligt, inte ens av Sverige… Det är ju så att Sverige gör den till lag under nästa år men jag tycker det är väl sent men bättre nu än aldrig. Dock är jag rädd att det kommer bli en dålig lag då dem troligen inte tolkar den på bästa sätt.

Simone Eks föreläsning, Stockholm 2019

Det bjöds på otroliga måltider som dessutom var vegansk! Jag älskar när fler och fler tar och gör allt vegetariskt/veganskt under konferenser för att se till att alla kan äta samma mat. Vid det här laget vet ni ju hur jag är besatt av att fota min mat så nedan följer ett urval av middagarna för er njutning.

Grillad paprika med oumphfyllning serverad med potatis och grönsaker samt en supergod chilimajo!
Fylld zucchini med tomatsås och rostade grönsaker

Det här inlägget är inte bara en hyllning till alla dem som redan är frivilliga inom olika samhällsorganisationer utan en uppmaning om att engagera er! Ta kontakt med era lokala grupper eller nationellt. Ta ställning och ta några timmar av er tid till att arbeta frivilligt för någon annan, det är det minsta vi kan göra för varandra, för världen, för framtiden! Sen till alla ni som redan är aktiva på olika sätt, TACK! Låt inte orättvisor styra världen, gör skillnad redan idag, varje god gärning räknas!

För att ge er inspiration så kommer här en video om Barnkonventionen, se den, dela den eller diskutera den!

En video om Barnkonventionen på under 3 minuter!

Behöver allt entreprenörskap handla om pengar? NEJ ibland måste det handla om goodwill, viljan att hjälpa eller stå upp för andra i samhället. Jag får en kick av att hjälpa andra, en känsla av att jag gjort skillnad för någon, den känslan är värd mer än pengar!

Se videon och reflektera, det är 3 minuter av din tid denna tisdagskväll! Ha nu en fantastisk kväll!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.