Fördomsdöden – Nu tar vi död på fördomar och normer!

Jag har fått en hel del frågor och kommentarer där man pratar mycket om fördomar och det jag faktiskt skriver om. Jag tänkte jag skulle svara på de vanligaste frågorna, fördomarna och normpoliserna jag möter i detta inlägg. Med det här inlägget vill jag också att vi slutar med alla dessa fördomar, det känns så himla dumt och onödigt, det är gammalt nu låter vi den idén om fördomar och normer gå i graven.

Man är homosxeuell om man gillar mode och skönhet

En av de vanligast kommentarerna man får om man skriver om mode och skönhet är just att Killar ska inte bry sig om kläder och hur de ser ut förutom om man då vore homosexuell för då var det tydligen okej… Jag tycker detta är så otroligt dumt och väldigt felaktigt. Alla kan hålla på med mode och skönhet oavsett sexuell läggning eller kön. Intresset sitter ju inte i det liksom. Eller? Har jag missat nåt?

Killar ska inte hålla på och vårda huden eller bära smink

Denna går lite i samma klang om den tidigare men det är så fel, vill du bära smink så tycker jag att man ska få göra det, herregud varför bryr man sig om någon vill piffa till sig lite med lite smink? Vad gäller att ta hand om sin hud så är det extremt viktigt oavsett kön. Tänk vad mycket vi utsätter huden för varje dag och vi alla får ju lite finnar (akne) ibland som vi kanske vill ha bort och skulle vi inte ta hand om den skulle den inte må bra och det leder till att vi inte mår bra. Tar man hand om huden tar man hand om sig själv. Jag säger inte att man ska ha världens rutin men jag tycker man ska va noga med att tvätta och återfukta.

Är du homosexuell, Är han homo?

Detta är en fråga jag får väldigt ofta, ibland bara antar folk att de vet min sexuella läggning men inte frågar eller till och med frågar personer runt om kring mig istället för mig. Men jag tänkte först inte ta med den för att för mig är det ingen stor grej jag tar inte illa vid mig men jag tänkte att jag en gång för alla skulle svara på frågan och säga att NEJ jag är inte homosexuell. Tänker ibland hur folk skulle reagera om jag svarade ”Nej, är du?”. Jag tycker vi ska sluta lägga fokus på sexuella läggningar och faktiskt engagera oss i personen istället.

Det är bara tjejer som färgar håret

Denna tyckte jag var lite rolig eftersom den kändes så sandlådenivå. Det har länge förekommit att folk har synpunkter på att jag som kille färgar håret vilket jag tycker är väldigt underligt. Det finns hur många killar som helst som färgar sitt hår. Jag tycker det är kul att ändra färg lite då och då, så varför skulle jag inte göra det?

Jag tänkte stanna där för nu men kommer publicera fler frågor framöver, jag tänkte jag skulle flika in lite sånna här inlägg framöver. Men ni, nu försöker vi skrota normer och fördomar va? Vill du läsa mer om vad normer är klicka här. Be normbrytande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.