Påskledig? – Kan man vara det som företagare?

Det är söndag och påskdagen, många gick på ledighet redan i torsdags för att njuta av långledigt över påsken. Men jag tänkte jag skulle passa på att skriva lite om hur jag som entreprenör gör under långledigheter, kan jag vara helt ledig? Är det bara stänga ner och gå? Frågorna är många och så här gör jag.

Min typiska frukost

Jag tar ofta vara på ledigheter men jag väljer att kombinera nytta med nöje. Det gäller att strukturera in ledighet ibland. Jag börjar precis som i princip varje morgon med en morgonpromenad med hunden sen är det dags för frukost, gröt, bär och kaffe det är den perfekta mixen för mig på morgonen. Sen oavsett vad det är för dag så kollar jag mejlen, där ställer jag mig två frågor, 1. ”Hur viktigt är det?” 2. ”Kan det vänta?”.

Jag tycker det är viktigt att man just gör det på den tiden man ser som ledig. Jag gör så bland annat på helger om jag inte har planerat att jag ska jobba med något. Det är så viktigt att koppla bort sig ibland. Som nu när det är påsk och långhelg. I fredags Åkte jag och några fina vänner iväg för att grilla och njuta i solen över dagen. Där ute var inte teckningen så bra så man fick nöja sig med mänsklig kontakt vilket var underbart. Jag hade faktiskt inte kollat min mejl förens idag.

Utsikten i fredags! MAGISK!

Som jag skrev tidigare så tycker jag det är viktigt att man är ledig eller åtminstone kombinerar ledighet och jobb i en stabil kombo. Jag tror att vikten av rutiner är så himla viktigt. Ibland krävs till och med en rutin för att ta det lugnt och vila! Sen handlar det givetvis om planering, om man vet att en ledighet kommer eller att du vill vara lite ledig, se då till att planera in det och boka inget som måste göras. Det har jag verkligen lärt mig och det gäller även när jag tar mig an uppdrag i styrelser eller annat, där är jag väldigt kräsen och vågar ställa krav för att det ska funka för mig. Det gäller även vid ledigheter, Måste man vara kontaktbar hela tiden? NEJ, det finns ibland ett osagt krav från personer att man ska vara tillgänglig så fort det är något oavsett tid på dygnet men nej, där ska man verkligen stå på sig! Man måste få ta sig tid att vila.

Mina pluttar Nalah & Juni!

Vissa av er tänker nog nu, ”jo men Albin är ju rätt person att skriva om detta för han gör ju inte andra olika saker”, lite sarkastiskt så där. MEN Det är faktiskt så att jag väljer noga ut mina uppdrag nu och jag har prioriterat om enormt mycket i vad jag gör. Det kommer ni märka under kommande tid kan jag säga.

Idag har jag valt att sitta och planera lite och fixa med bloggen och sånt inför veckan. Imorgon är det måndag men en röddag, då kommer jag inte att jobba utan jag kommer ta hand om mig själv och Nalah.

Glad påsk på er & på återseende!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.