Bröllopsklädsel – Har jag äntligen bestämt mig?

För en tid sen så berättade jag att jag nu i slutet av maj åker till Stockholm för att gå på bröllop och då börjar man ju fundera, VAD SKA MAN HA PÅ SIG? Jag hade då en klar bild eller kanske egentligen två klara bilder på vad jag tänkte. Det som också är lite speciellt är att jag nu planerar för två olika outfits för de olika dagarna plus kanske en simplare till dagen efter. Jag har köpt delar av outfiten och det tänkte jag att jag skulle gå igenom med er. Nu har jag börjat förbereda mina outfits i en mood board vilket ger mig möjligheten att se kombinationer innan jag ser dem på riktigt.

Den tänkte jag att jag skulle gå i den grå färgskalan men med inslag av lite färg. Eftersom att det är ett sommarbröllop så vill jag hålla den så ljus som möjligt. På det förslaget så blandade jag in en sandfärgad randig skjorta från Mango plus ljusbruna loafers i skinnimitation. Detta var då tänkt som huvudklädseln för själva bröllopet. Men nu när jag fått hem skorna och byxorna och ska köpa hem skjortan och kavajen har jag börjat tvivla. Jag börjar undra om byxorna verkligen är rätt… Kanske kan de funka till dagen innan men jag vet inte.

Jag gillar färgkombinationen men frågan är om det är rätt, känns ju lite kul att börja tvivla nu när det är 3 veckor kvar. På den tiden ska jag då, sätta ihop 3 outfits, beställa kläder, testa, ev skicka tillbaka och sen då det största, BESTÄMMA MIG!

Vad tänker jag då till outfiten för dagen innan?

Till dagen innan så tänker jag köra liknande färgskala men kanske blanda in lite mer färg, det är tanken i alla fall och i skrivandes stund har jag inte bestämt mig men har några alternativ som jag tänkte visa upp och skriva lite kring. Här kommer första alternativet,

Jag tänkte köra på mina tygbyxor från Sterling som jag först tänkte ha på själva bröllopet, till det tänkt jag ha någon mer färgglad skjorta tillsammans med mina ljus bruna loafers. Eftersom jag inte riktigt gillar kortärmade skjortor så måste jag nog titta på ett annat alternativ. Eller lägga till en cardigan eller dyl. Annars tyckte jag färgkombinationen var helt okej.

Nästa alternativ är lite mer enklare,

Då har jag bytt ut skjortan till en grå/vit randig skjorta från Makia. Denna gör själva outfiten mer stilren och kanske lite mer strikt elegant. Men jag gillar ändå kombinationerna och denna gör att man inte nödvändigtvis behöver ha någon tröja. Alternativt så kanske jag fixar en vit pull-over till senare på kvällen när det kanske kan bli lite kyligare.

Tredje alternativet,

I det tredje alternativet så hittade jag en grön/vit randig skjorta utan krage. Den blir lite mer vardaglig men ändå uppklätt som jag tänker borde funka till det som händer kvällen innan bröllopet. Sen ser man mer festlig ut på själva bröllopet. Denna tror jag det kan bli just i skrivandes stund men det krävs att fundera på, Vilket alternativ tycker ni?

Dagen efter då?

Till dagen efter blir det lite enklare för då är allt över. Då kan allt vara lite mjukare och skönare men ändå snyggt.Då kör jag enkelt. Det får bli vit t-shirt med en svart skjorta öppen över, plus mörkgrå Como pants från Les Deux med vita sneakers.

Det var egentligen alla alternativ och idéer, skönt att veta att dagen innan och efter är klara. Nu ska jag bara bestämma mig för byxorna till själva bröllopet. Sen då exakta färgen på skjortan dagen innan. Tänkte jag skulle skriva lite om accessoarer men då kommer detta inlägg bli super långt. Det kommer ett eget inlägg om det om ett par dagar. Jag kommer givetvis följa upp vad resultatet blir när det kommer hem till mig med slutgiltiga outfiten!

1 kommentar på “Bröllopsklädsel – Har jag äntligen bestämt mig?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.