Drömmer mig bort – resmål jag vill göra

Det är inte det roligaste vädret just nu här i Linköping och vad gör man då? jo man drömmer sig bort och spenderar tid på resesidor. Jag tänkte jag skulle göra en topp 10 lista på resor jag vill göra i framtiden. Stort och smått, längre och kortare resor… you name it! När jag kollar resor så kollar jag även möjligheter till tåg, buss etc innan jag bestämmer mig men ja en del flyg har det blivit. Jag har skrivit en liknande lista tidigare där vissa av dem jag har idag återkommer, Men here we go!

1. Korfu, Grekland

Bild lånad från Tui.se Hotell TUI Sensimar Atlantic

Jag blev förälskad vid första ögonkastet när jag besökte Korfu första gången 2016. Jag har tyvärr inte varit tillbaka där sedan dess men det har lega i min a tankar ända sen dess! Grekland överlag är ett fantastiskt land måste jag ändå säga.

2. Los Angeles, USA

pexels.com

Ett av mina absoluta drömresemål är Los Angeles, Änglarnas stad! Jag har aldrig varit där men är redan förälskad i den staden. Att få vandra runt länga med gatorna, walk of Fame etc är rena drömmen. Tänk dig starta dagen med en löptur längs med stränderna eller i parken, magiskt. Jag ka verkligen ta mig dit en dag det är säkert!

3. Sydney, Australien

pexels.com

Vet inte om ni kommer ihåg det men planen var att jag skulle ha åkt till Australien i höstas, en resa jag bokade innan jag blev sjuk och på grund av sjukdom fick jag ju då ställa in resan. Tråkigt eftersom jag längtade till Australien. Jag ska planera in en ny resa dit och då ska inget få hindra mig. Gå längst med stränderna, käka mängder av acaibowls och njuta av alla sevärdheter som Sydney har att erbjuda, ja det är drömmen!

4. Prag, Tjeckien

Bild: Privat

Som jag älskar Prag, denna fantastiska stad. Kanske det meat otippade stället men jag bilar det som fan. Jag har varit där ett par gånger och längtar verkligen tillbaka, funderar på att boka en weekend där så fort benen bär mig igen. Få gå runt längst floden, uteserveringarna och arkitekturen. Jag har även ett mål om att jag ska vandra upp på berget där slottet ligger och gå genom hela slottet, deras slottsgård är otroligt stort så det kommer ta tid.

5.Köpenhamn, Danmark

pexels.com

Lite närmare och med lättare färdmedel så vill jag ta mig till Köpenhamn. Jag var i Köpenhamn när jag var liten en gång med min familj. Skulle definitivt tänka mig en weekend i Köpenhamn för avkopplingens skull och vi i Linköping har ju möjlighet att ta direkttåget till Köpenhamn så egentligen finns det inga direkta hinder eller krångliga bokningar av flyg etc. Jag vill upptäcka mer av Europa och Köpenhamn har varit en plats jag funderat på att besöka flera gånger. Kanske är det dags nu?

6. Dublin, Irland

pexels.com

Irland närmare bestämt Dublin är en stad som står på min lista att besöka. Jag har hört mycket om Dublin och genetiken hela Irland vilket gjort mig väldigt nyfiken på staden. Jag ser Dublin som en weekend stad och kan tänka mig att åka dit över en långhelg.

7. Bryssel, Belgien

Lånad bild av AKI Travel

Att åka till Bryssel och Belgien är också något jag velat göra länge. inte bara för staden och de vackra bilderna man kan hitta på google utan också för att min främsta favorit artist genom tiderna, Loic Nottet ofta har konserter där och jag vill gärna planera in en resa dit i samband med en av hans konserter. Om ni inte redan lyssnat på honom så bjuder jag här på ett videoklipp! Lyssna och njut!

8. Mallorca, Spanien

Bild: Privat

Okej, en plats jag varit på vid två tillfällen är Mallorca, denna fantastiska ö. Jag gillar verkligen Mallorca, dess stränder, städer och ja värme. Mallorca är en plats där jag absolut skulle kunna tänka mig bo under en tid. Jag har funderat på att hyra ett hus eller lägenhet någonstans i Spanien under vintermånaderna eftersom att min kropp mår mycket bättre i värmen. Mallorca är en plats där jag kan tänka mig bosätta mig en stund trots att det är en ö.

9. New York, USA

Bild: Pixarbay

Ja alltså snälla ta mig till New York! Jag drömmer ständigt om att besöka NY och gå längst med Broadway, kanske se en Broadway musikal och sen vandra i Central Park. Hur magiskt vore inte det? Jag måste verkligen ta tag i resandet igen och då ska NY vara en av toppkandidaterna till nästa resa. Många som tycker att NY är en weekendstad men jag börjar undra om det verkligen räcker med typ 3-4 dagar första gången, jag tillhör nog dem som helst spenderar minst 1-2 veckor i NY första gången. vad tycker ni?

10. Paris, Frankrike

Bild: Pexels.com

2012 tror jag det var, då gjorde jag min första resa utomlands. Då till den lilla staden Taizé i Frankrike, det var då jag på nått sätt fick upp ögonen för Frankrike. Vi åkte buss ner och då fick man se många fina platser av Frankrike och nu skulle jag vilja åka till Paris. Paris känns som en stad man kan strosa runt i och kanske shoppa och bara njuta. Nu när Notre Dame brunnit så vill man ju absolut se det, hade varit roligare att se det helt men det bästa vi kan göra är ju att fortsätta vårda det som finns kvar av det och den klenod monumentet är.

Det var min topp 10 lista över drömresemål, vad tyckte ni, vad har ni för drömresemål? Kommentera gärna och berätta. Nu känner jag mig mer peppad att börja resa igen så jag hoppas verkligen jag kommer upp på benen snart och att ekonomin tillåter att man kan ut och upptäcka världen lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.