Inred med mig – Sovrum

Som ni läst tidigare läst här och på Instagram så flyttar jag till en ny lägenhet den 1 juli vilket känns super spännande! Nu har ju då perioden av packning och planering för inredningen börjat. Därför tänkte jag starta en ny liten bloggserie som kommer heta ”Inred med mig”. Där kommer jag ta er igenom rum för rum om hur jag tänker inreda nya lägenheten.

Jag startar med sovrummet men först tänkt jag att jag skulle visa planlösningen och prata lite om den.

Planlösningen

Lägenheten ligger på nästan 39 kvm och räknas som en 1,5 rummare. ”Sovrummet” eller alkoven som det står på ritningen är alltså ganska litet men räknas ändå som ett litet sovrum. Utöver de nästan 39 kvm så har jag den en 8 kvm stor inglasad balkong. Lägenheten byggdes för ca 1,5år sedan. Den liknar den jag har idag då jag bara flyttar två gårdar ifrån där jag bor idag. Idag bor jag på 33 kvm så att få en lite större lägenhet känns fantastiskt.

Men nu till inredningen. Vi börjar alltså i Sovrummet.

I sovrummet tänker jag såhär, jag kommer ta bort alla dörrar till garderoberna. Detta på grund av att min säng är ganska stor och den kommer gå ut för långt så man inte kan öppna dörrarna ordentligt. Då kanske ni fattar hur litet sovrummet är.

Jag kommer gå i grå färgskala men med detaljer av svart, vit och mässing. Dock funderar jag på att köpa någon mer färg till sängkläder i typ blått eller mörkare grön som på bilden. Gardiner kommer jag använda som ”dörr” till garderoben. Det är sammetsgardiner som är mellangrå. Jag ville ha något tjockare tyg så man inte ser igenom in i garderoben sen får den även fungera som fondvägg. Har inte bestämt mig än om jag ska ha någon matta där inne. Jag tänker att den i så fall får vara vit/grå lätt mönstrad.

Dekorationer

Sen ska jag dekorera med lite plädar och överkast i samma färgskala som sängkläderna. Jag kommer även försöka få in en del växter i form av eukalyptus och någon annan växt till fönstret. Längtar efter att få visa upp resultatet för er och för mig själv att äntligen få flytta såklart! Nästa vecka kommer nästa rum och då kör vi Balkongen. Stay tuned!

Gillar ni den här typen av inlägg? Kommentera gärna era åsikter eller mejla mig på info@albinsjoberg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.