Att hitta tillbaka – Vad betyder bokens värld för mig?

Det var länge sedan jag skrev ett liknande inlägg men kände nu att det var på tiden. Jag har äntligen hittat ro för att läsa igen. Något jag gjorde mycket förut. Det tog tid och med tanke på allt som hänt det senaste året så är det kanske inte så konstigt egentligen.I torsdags förra veckan vände det. Jag fick hem min beställning av böcker och tänkte att jag skulle börja läsa igen. Satte mig på balkongen och tog fram boken After skriven av Anna Todd. Jag hade läst en del om just den här bokserien och kände att jag ville ge det en chans. Jag blev helt fast.

Det var som om allt runt om kring mig stannade och det var jag och boken. Jag läste och läste, på mindre än 24 timmar var boken slut. Ja så bra var den! Jag kände mig nästan tom när den var slut, jag ville bara ha mer. Som tur var har jag en vän som faktiskt hade bok två och tre hemma. Jag började läsa bok två och idag har jag faktiskt börjat läsa bok nummer tre. Galet? well, Thats who I am!

Men vad ville jag med detta inlägg? Jo, jag tänkte faktiskt skriva lite om vad böckerna betyder för mig. När livet är tufft och saker inte går som man vill ja då är boken en bra tillflykt. Jag kanske verkar vara en öppen person från och till men vissa saker håller man för sig själv. Då är det så himla skönt att man kan lägga undan allt runt om och fokusera enbart på vad som händer i boken. Det är så skönt ibland att känna att allt annat bara är där medans jag går djupare in i boken och fokuserar på karaktärerna och handlingen.

Har något hänt? undrar nog många

Nu tänker nog många att Har det hänt något? Egentligen har det inte det. Senaste dygnet har jag släppt allt och fokuserat på Nalah som akut blev sjuk men som idag mår mycket bättre efter att ha vårdats på djursjukhuset. Då kom boken väl till pass när man väntade på om hur det var med henne. Att kunna sitta och läsa ger mig sån ro och lugn.

Kanske är det just därför jag är författare, att jag vill ge andra ro. Att andra ska få känna samma sak som jag gör när jag läser. Att få slukas in i böckernas värld är en fantastisk känsla, Det är nog många som kan känna igen sig i det. Jag skriver just nu på en ny bok och jag hoppas att folk ska fängslas av den och känna att de får ro och kan släppa allt runt om kring och smala lite energi för det är vad vi alla behöver. Hitta sätt som laddar våra batterier så vi kan fungera, Avslappning.

Vad har bokens värld egentligen betytt?

Jag vet att jag har läst om fler som sagt att böckerna hjälpt dem från jobbiga situationer och jag förstår dem. Böcker har den verkan på folk. De får en att sätta sina problem eller tankar i perspektiv eller tillåter en att faktiskt inte tänka alls för en stund utan bara läsa orden från någon annan.

Har ni något ni får avslappning av? Vad tänker ni kring det här med läsning? Ger böckerna er lugn och har ni ro att läsa? Många frågor men skulle vara väldigt intressant att höra hur ni tänker! Jag går i tankarna att skriva mer om hur det går för mig att skriva boken här på bloggen. Utveckla min tankar kring författarskapet och böcker. vad tror ni om det? Jag tycker vi läser för lite, jag vill få fler att läsa, fler att upptäcke det fina med boken värld.

Så, vad ska ni läsa härnäst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.