Varför välja veganskt?

I flera år nu har jag käkat vegetarisk kost och de senaste 2 åren gått över mer och mer till en helt vegansk kost. Nu är jag inte den perfekta veganen utan kan ibland äta animaliska produkter i mejerivaror just när jag är iväg eller så men i den mån det går så äter jag enbart vegansk kost. Hemma är allt veganskt i stort sätt och jag tycker det funkar så bra för mig.

Jag har länge tänkt skriva lite om varför jag valde den veganska livsstilen och lite kring just att vara vegan. Det tidigaste minnet jag har är att jag vid runt 7 års ålder kom hem till mamma en dag och sa att jag ville bli vegetarian för att jag tyckte synd om djuren. Idag så har min anledning utvecklats sisådär 15 år senare.

Vegansk mangokräm med hasselnötter och vinbär.

Varför äter jag veganskt?

Jag valde att leva en vegetarisk/vegansk livsstil för att jag inte tycker att djurhållningen i Sverige är okej, jag tycker inte heller det är okej att använda djur för vårt nöjde vad gäller t.ex. kläder eller till forskning. Jag använder aldrig material från djur när jag klär mig och har valt att avstå från produkter jag tyckt varit snygga just för att dem är gjorda på animaliska produkter.

Sen låter det kanske lite komiskt men jag mår mycket bättre av vegansk/vegetarisk kost. Nu när jag inte ätit kött på många år så kan jag säga att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka varken för min hälsa eller djurens skull.

Grekiska vegobiffar, potatissallad med paprikakräm, citrussallad och tsatsiki.

Sen måste jag säga att mitt matintresse har ökat de senaste åren efter att jag flyttade hemifrån och ville experimentera med vego kosten. Jag älskar verkligen att testa nya vegansk recept och testa att förändra befintliga recept. Jag vill också kalla mig expert på så kallad kylskåpsgrytor, det vill säga ta det man har hemma och gör grytor för att använda det man har hemma innan man köper nytt för att inte behöva slänga massa mat i onödan.

Har du någon favorit i det vegansk köket och skulle du våga anta utmaningen att testa enbart veganskt i 30 dagar?

Avocado mackor med stekta champinjoner och hemgjord aioli.

För ett par veckor sedan bjöd jag mina vänner på en vegansk tre rätters middag och vill ni se hela menyn kommer den här, dock inte avokado mackorna de var från tidigare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.