Vegansk Ugnsbakad ”falukorv” med potatismos

I Söndags lagade jag riktig svensk vegansk husmanskost och la upp på min instagram och fick väldigt många frågor kring receptet. Jag ställde då frågan om jag skulle börja lägga upp mina recept på bloggen och det var tydligt att det var det man ville. Så här kommer ett smaskigt recept på en jätte enkel och god maträtt.

Jag lagade ugnsbakad falukorv med hemmagjord potatismos. Gjorde den på Quorns ”Jul”skinka och det går utmärkt även om det nu även finns middagskorv som är veganskt. Jag gjorde snitt i den i den storlek jag ville ha på korven. Dock inte enda ner. Spara någon centimeter. Sen använde jag Astrid och apornas vegansk pizzaost som jag skivade och tryckte ner i de snitten jag gjorde.

TIPS!

Tillaga den i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter

Såsen gjorde jag på ca 2dl av oatlys matlagningsgrädde, ca 1,5 matsked tomatpure och salt och peppar. Vispade ihop den och sen häller jag den över korven i en ugnsform och lät den stå i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter eller tills osten smällt och den fått färg.

Potatismoset gjorde jag med sojamjölk, salt och peppar. Till det serverade jag en blandsallad med valnötter, olivolja och havssalt. Så jäkla gott, jag kan säga att det var kanske 14 år sedan jag åt den här maträtten. Som jag nu äntligen kunde göra vegansk.

Superenkelt, billigt och fantastiskt gott, Bon apetit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.