Broccoli sallad med pestosås

Nu har jag ännu ett fantastiskt recept till er som är veganskt och som jag verkligen kan rekommendera nämligen en variant på broccoli sallad. Jag hade aldrig gjort den förut och blev verkligen förvånad över hur god kombinationen var.

Det blev alltså en broccolisallad med äpple, valnötter och blandsallad.

Till salladen behöver du:

  • 750 g Broccoli Färsk
  • 1 st Äpplen
  • 50 g Valnötter

Börja med att skära av broccoli stjälken och skär broccoliknipporna i mindre bitar. Skiva upp äpplet och ta bort skalet. Blanda ner äpplet och broccolin i en skål samt tillsätt salladen. krossa valnötterna lite lätt i handen och strö över och blanda. Häll på lite olivolja och flingsalt.

Till såsen behöver du:

  • 2 msk pesto
  • 2 dl Turkisk sojayoghurt (alpro)
  • Salt & peppar

Häll upp den turkiska yoghurten i en skål, tillsätt peston och rör om. Jag gillar pesto så jag blandade i lite extra för att få mer inslag av pesto smaken men det är givetvis individuellt. Krydda med salt och peppar. Sen kan den stå och gotta till sig i kylskåpet en stund innan servering.

Till salladen så stekte jag Fry´s chicken-style stripes med lite vegansk fond och salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver. Sen serverar jag den genom att grunda med salladens lägga på ”kycklingen” och sen strö över lite valnötter och hälla på såsen. Sen är det klart!

Glöm inte läsa mina andra recept här på bloggen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.