Vegansk bacon- & grönsaksgryta med blomkålsris!

Välkommen in till köket med Albin, Idag har jag ett smaskigt och enkelt recept på en fantastisk vegansk gryta och något så gott som blomkålsris! Det krävs inte mycket för att göra grytan och blomkålsriset kan du köpa fryst eller färskt i butiken om du inte vill hacka egen.

I grytan har jag tomater, purjolök, champinjoner, veganskt bacon och lite citronsaft och sen häller jag på havre matlagningsgrädde, salt, peppar och lite vitlökspulver.

Jag har anpassat mina mått så det blev 2 portioner denna gång. Så enkelt och jättegott som Mat-Tina skulle sagt! Jag börjar med att att hacka allt utom citronen, i med allt i en stekpanna med en klick mjölkfritt smör. Låter det fräsa till sig innan jag tillsätter matgrädden. Var försiktig med grädden meningen är att det bara ska bli lite sås och inte så mycket men det gör man efter tycke och smak. Jag har i ca 1/2 dl matlagningsgrädde. Låt allt stå och puttra, krydda med salt och peppar och lite vitlökspulver och avsluta med att pressa i lite citronsaft.

Medans grytan gottar till sig så kokar jag upp vatten och häller i blomkålsriset och för att det ska bli bäst ska det endast koka i ca 1-2 min och det gör inget om den är lite al dente!

Stek tomaterna, champinjonerna, purjolöken och vegobaconen

Jag älskar sallader så jag gör alltid en sallad till mina måltider. Idag blev det en enkel sallad med tomater och toppat med olivolja, flingsalt och citronsaft för syrans skull.

Hur gör ni er sallad? Personligen gillar att göra om min sallad då jag tycker den kan bli rätt enformig och när man ändå lagar mat kan man passa på att göra en godare sallad till.

Enkel sallad på 2 minuter

Klart på 15 minuter

Måltiden är klar på ca 15 minuter och passar bra såväl till vardags som till den kanske lite lyxigare helgmåltiden, Bäst av allt är också att den är helt vegansk! Jag använde mig av ICAs färska vegobacon som är helt vegansk och fantastiskt goda!

Lägg upp maten och njut! Hoppas ni tyckte om receptet! Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte!

Vegansk bacon- & grönsaksgryta med blomkålsris!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.