Veganskt Frukostbröd – på 15 minuter!

Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott recept på frukostbröd eller frallor om du vill kalla det så. Jag är ingen älskare av frukost men när jag gjorde dessa idag så blev jag riktigt sugen och nöjd, passade perfekt till morgonkaffet. Dem är super enkelt och jäkligt goda, kan avslöja att jag gått och små ätit på det under hela dagen! Just att man får in sirapen gör också att brödet inte blir torrt utan håller sig mjukt och gott hela tiden.

Du behöver:

5 dl vetemjöl

2 msk rapsolja

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 1/2 dl sojamjölk

1,5 msk ljussirap

Sätt ugnen på 250 grader, blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner mjölk, rapsolja och sirapen. Använd händerna och knåda ihop allt till en deg. Strö lite mjöl over bänken och rullar ut degen. Forma degen till lika stora delar och rullar dem till bollar och trycker ut de med handflatan på en plåt och in i ugnen i 10 minuter!

Frukostbröden är klara! Låt svalna och servera med färska grönsaker och vegansk färskost!

Jag hoppas att ni kommer gilla bröden för det gjorde jag! Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte om dem!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.